Województwo zachodniopomorskie Województwo pomorskie warminsko-mazurskie Województwo podlaskie Województwo lubuskie Województwo wielkopolskie kujawsko-pomorskie Województwo mazowieckie Województwo lodzkie Województwo lubelskie Województwo dolnośląskie Województwo opolskie Województwo świętokrzyskie Województwo śląskie Województwo małopolskie Województwo podkarpackie
English 
baner

  Znajdź KSOW na:

      

Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów 2014

26.08.2014

Podczas finału XIV edycji wojewódzkiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” komisja konkursowa dokonała nominacji do ogólnopolskiej nagrody „Perła 2014”. Spośród nominowanych  następujące produkty oraz potrawy zostały uhonorowane prestiżową statuetką:

w kategorii najlepszy regionalny produkt żywnościowy:

  • „Ser twarogowy półtłusty”
    Spółdzielnia Mleczarska DEMI w Górze
  • „Kiełbasa z Jagodnika”
    Dar – Vit, Dariusz Konarski,

w kategorii najlepsze danie i potrawa regionalna:

  • „Zupa grzybowa z klopsikami z dziczyzny”
    „Udziec jagnięcy z muflona”
    Gospodarstwo Agroturystyczna Leśniczówka – Kamień, Ilona i Jarosław Dąbrowscy
  • „Krem szpinakowy”
    „Comber z królika ze szpinakiem w sosie własnym”

    Stowarzyszenie „Koniczyna”, Morzęcin Mały

Krajowy Finał Konkursu, polegający na uroczystości wręczenia statuetki „Perły 2014", odbędzie się w Poznaniu, w czasie trwania Międzynarodowych Targów Spożywczych Polagra - Food w dniu 28 września 2014 r.

Serdecznie gratulujemy wszystkim laureatom.

Źródło: DODR we Wrocławiu


Portale regionalne
mapa
 
logo Unia Europejska
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie
logo PROW
logo FAPA    logo CDR
Mapa serwisu    |    copyright KSOW 2009