Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów 2014
26.08.2014
Podczas finału XIV edycji wojewódzkiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” komisja konkursowa dokonała nominacji do ogólnopolskiej nagrody „Perła 2014”. Spośród nominowanych następujące produkty oraz potrawy zostały uhonorowane prestiżową statuetką:
w kategorii najlepszy regionalny produkt żywnościowy:
- „Ser twarogowy półtłusty”
Spółdzielnia Mleczarska DEMI w Górze - „Kiełbasa z Jagodnika”
Dar – Vit, Dariusz Konarski,
w kategorii najlepsze danie i potrawa regionalna:
- „Zupa grzybowa z klopsikami z dziczyzny”
„Udziec jagnięcy z muflona”
Gospodarstwo Agroturystyczna Leśniczówka – Kamień, Ilona i Jarosław Dąbrowscy - „Krem szpinakowy”
„Comber z królika ze szpinakiem w sosie własnym”
Stowarzyszenie „Koniczyna”, Morzęcin Mały
Krajowy Finał Konkursu, polegający na uroczystości wręczenia statuetki „Perły 2014", odbędzie się w Poznaniu, w czasie trwania Międzynarodowych Targów Spożywczych Polagra - Food w dniu 28 września 2014 r.
Serdecznie gratulujemy wszystkim laureatom.
Źródło: DODR we Wrocławiu